5 najboljih automobila za porodicu sa decom

Dolazak dece u znatnoj meri menja tempo vašeg života, a pored toga menja navike i potrebe. Mališani zahtevaju više prostora u svakom pogledu, odjednom će vaš dom postati jedno veliko igralište. Slična stvar se dešava i kada je u pitanju vaše vozilo. Od trenutka kada se u vašoj porodici poveća broj  članova automobil najednom postaje tesan.

Da bi automobil bio funkcionalan za čitavu porodicu potrebno je da bude prostran kako bi u njega moglo da stane sedište za dete, da ima dovoljno prostora u gepeku, i da što ekonomičnije troši gorivo. Ako vaše vozilo ne ispunjava ove uslove, možda je vreme da uzmete u obzir kupovinu novog.

Ukoliko je vaš automobil dotrajao,  nebezbedan i neisplativ za ulaganje, dobra vest je da možete prodati vozilo na kilo, a onda razmisliti o kupovini drugog koje će ispuniti sve uslove važne za jednu porodicu. Evo i naših predloga. 

#1 Peugeot 407 Karavan  – francuski doprinos porodičnoj vožnji

Generalno, prilikom kupovine porodičnog vozila pažnju usmerite na karavan i hečbek vozila jer ona obezbeđuju prostor koji će vam biti potreban za vas i decu. Jedan takav model je upravo i Pežo 407 koji se svojim stilom i dužinom izdvaja od ostalim modela ove francuske auto kuće.

Osim toga, reč je o dobro opremljenom, udobnom i prostranom ali i izuzetno bezbednom vozilu. Dostupan je u izboru od nekoliko odličnih dizel motora. Vozači najčešće ističu da je reč o automobilu sjajnom za duže putovanje. Ukoliko planirate da putujete sa decom, ovaj auto će biti pun pogodak. 

#2 Citroen Berlingo Monovolumen – kada želite puno prostora

Citroen Berlingo Monovolumen je minivan automobil što znači da je sjajan za velike porodice. Ako vaša porodica broji više od četiri člana, ovo vozilo daće vam komfor koji vam je potreban. 

Berlingo je najbolji putnički minivan, koji poreklo vuče od kombija. Ako preklopite zadnju klupu i dobićete 3 kubika tovarnog prostora, dovoljno da smestite ne samo kolica, već i ceo nerasklopljen krevetac. 

Motor je odličan, a uz redovno održavanje prelazi i do 500.000 kilometara bez problema, što treba imati u vidu ukoliko kupujete polovan automobil, ne treba da vas brine kilometraža šrilikom kupovine. Još jedna od prednosti je i ta što iako je veliki, auto se lako parkira i pregledan je.

#3 KIA Cee’d hečbek – povoljnost i praktičnost korejskog dizajna

KIA je prepoznata kao proizvođač automobila čiji modeli imaju jako dobar odnos cene i kvaliteta. Takav je slučaj i kada je u pitanju Ceed hečbek. Ovaj automobil važi za jedan od najpovoljnijih porodičnih automobila sa sjajnim odlikama, koje ispunjavaju sve potrebne uslove. 

Ovo vozilo je jako dobro opremljeno, a uz to se pokazalo kao odličan izbor na nešto lošijim putevima, što ga čini praktičnim za duža putovanja, pogotovo kada deca imaju lak san – ono što ih neće probuditi je brujanje ovog automobila. Tako da  uz ovaj auto možete organizovati jedan porodični road trip.

O isplativosti investicije u ovo vozilo govori i činjenica da KIA nudi posebne benefite u vidu sedmogodišnje garancije odnosno garancija za vožnju do prvih 100,000 kilometara. 

#4 Volvo S40 – sinonim za bezbednost automobila 

S obzirom da je prilikom odabira porodičnog automobila akcenat na bezbednosti i komforu, na ovoj listi je moralo  da se nađe i vozilo švedskog proizvođača. Reč je o modelu Volvo S40 koji predstavlja pouzdan automobil sa odličnim odnosom udobnosti i stabilnosti.

Sadrži dosta standardne opreme u odnosnu na konkuretna vozila. Kada je u pitanju potrošnja tu možete imati veće izdatke nego kada su prethodni modeli u pitanju, ali 2.0 d motor se pokazao kao ekonomičnija opcija. 

#5 SEAT Leon hečbek – vanvremenski dizajn i udobnost za porodicu

Španski proizvođač automobila postarao se da zadovolji potrebe jedne porodice izbacivši na tržište SEAT Leon hečbek. Reč je o praktičnom automobilu sa zanimljivim dizajnom i velikim prostorom u gepeku, što je prednost koja se izuzetno vrednuje. 

Ovaj automobil je spoj stila i bezbedne porodične vožnje, a za njega je karakteristično i to što se ispod haube praktično nalazi  Volkswagen-ov Golf kada su u pitanju performanse i delovi, što dodatno govori o njegovom kvalitetu.

Sve automobile na ovoj listi odlikuju bezbednost, komfor i ekonomičnost kao neke od najvažnijih karakteristika za kupovinu porodičnog vozila, koje bi i vi trebalo da uzmete u obzir kako biste obezbedili svojoj porodici auto koje će zadovoljiti sve vaše potrebe.