Beogradski splavovi sa najdužom tradicijom

Splav u Beogradu

Beograd zaista ima mnogo znamenitosti kojima se može pohvaliti. Dosta njih ima značajan istorijski značaj ili je deo naše bogate tradicije, ali to nije sve što prestonica može da ponudi. Pored spomenika, muzeja i drugih važnih objekata koji privlače brojne turiste iz celog sveta, ne smemo da zanemarimo uticaj koji ima bogati beogradski noćni život.

Svakako, kada se govori o poznatom provodu u našoj zemlji, svima, a naročito strancima, najčešća asocijacija biće popularni splavovi. Ovi neobični klubovi na vodi pažnju privlače svojim unikatnim izgledom, ali i autentičnim provodom koji se samo ovde može doživeti. Splavovi, kao mesto vrhunske zabave, nisu novijeg datuma, već postoje dugi niz godina. Neki od njih tu su već toliko dugo, da se mogu smatrati kultnim mestima i simbolima beogradskog noćnog života. Za vas smo izdvojili tri najpopularnija splava sa najdužom tradicijom postojanja, koje obavezno morate posetiti, ukoliko to niste učinili do sada.

Splav Freestyler

Otvoren pre više od deset godina, splav Freestyler stekao je toliku popularnost, da ga danas teško možete zaobići ako planirate da se jako dobro provedete u noćnom izlasku. Vole ga podjednako sve generacije, a omiljeno je mesto i svih stranaca koji su u poseti našem gradu. Osim što poseduje enterijer koji može da parira mnogim svetskim klubovima, tu je i vrhunska usluga uigranog osoblja koje vam je uvek na usluzi. Ipak, splav Freestyler svoju popularnost najviše duguje neverovatnoj količini pozitivne energije kojom zrače svi gosti, a koja je glavni preduslov za nezaboravno provedeno veče. Za zabavu gostiju zaduženi su brojni popularni di džejevi, koji se poigravaju sa različitim muzičkim žanrovima. Tako ćete ovde imati priliku da plešete celu noć u ritmovima House, Disco, HipHop i RnB muzike. I naravno, ne smemo da propustimo da spomenemo i obnažene plesačice ovog kluba, koje će oduševiti sve muške posetioce kluba.

Splav Hua Hua

Neverovatna činjenica da je splav Hua Hua osnovan još davne 1983. godine, te da ima tradiciju dugu preko 30 godina, sama govori u prilog kvaliteta provoda na ovom splavu. Interesantno je da je samo otvaranje ovog splava bilo važno dešavanje kome su prisustvovali brojni poznati ljudi, a splav je i nakon toga zadržao svoju popularnost među viđenijima, te su redovni gosti bili Zdravko Čolić, Haris Džinović, Pavle Vujisić i Toma Zdravković. Ovakva ekipa uticala je na to da Hua Hua postane pravo boemsko mesto, sa spektakularnom atmosferom koja je privlačila goste sa teritorije cele bivše Jugoslavije. I dan danas splav je zadržao svoju boemsku energiju, a za njega se veže i čuvena izreka da ono što se noću dogodi na Hua, ostaje na Hua. Dakle, i sami ćete prepoznati istorijsku važnost koju nosi splav Hua Hua, te ukoliko ste iz Beograda, ili samo u njegovoj poseti, nikako ne smete dozvoliti da propustite jedinstvenu zabavu koju vam donosi ovaj kultni splav.

Splav Amsterdam

I da ne zaboravimo splav Amsterdam, koji takođe poseduje veoma dugu tradiciju i kroz koji su se smenjivale generacije u potrazi za druženjem i noćnim provodom. Smešten na Zemunskom keju, u blizini Hotela Jugoslavija, svojim posetiocima već dugi niz godina nudi uživanje u nezaboravnom pogledu na Dunav i pejzaže od kojih zastaje dah. Preko dana splav Amsterdam funkcioniše kao restoran, koji je svojim posetiocima pripremio veliki izbor gastronomskih specijaliteta. U ukusnim zalogajima i dobrom piću možete uživati po pristupačnim cenama, a pogled “od milion dolara” dobićete potuno besplatno. Noću se atmosfera zahuktava, te se splav transformiše u pravu malu fabriku dobre zabave. Svako veče, do ranih jutarnjih sati, možete slušati nastupe domaćih pevača i bendova. Dobra vest je da je splav Amsterdam otvoren i zimi, tako da i u hladnijim mesecima imate opciju da svoje veče provedete na vodi.