Gde na vikend u Srbiji? Najbolje destinacije za putovanje s prijateljima

Vodopad u šumi

Vikend u Srbiji je poslednjih godina postao veoma popularan, uzevši u obzir količinu posla sa kojom se svakodnevno susrećemo na radnom mestu, kao i nivo stresa kom smo izloženi. 

Na našu sreću, ali i na sreću svih onih koji za svoje vikend destinacije odaberu baš našu zemlju – neće biti teško odlučiti gde na vikend u Srbiji, jer je mesta za vikend u Srbiji na pretek. Međutim kako su mesta za odmor u izobilju, najbolje se kotiraju one destinacije koje na malo kilometara kvadratnih imaju da pokažu više toga.

Šta ako dolazite izdaleka u Srbiju?

Kada stranci dolaze u našu zemlju, oni to najpre čine avionskim linijama, ili barem planiraju povratak avionom. Onda se neminovno postavlja pitanje – šta sa kolima kada se ukrcam na avion, ili, gde da nađem adekvatan prevoz od aerodroma do destinacije na kojoj ću provesti vikend?

Park and fly – koncept koji štedi vreme i novac

Aerodrom parking sa park and fly sistemom je idealni način da uštedite vreme i poštedite svoje nerve čekanja u redovima, gužvi na auto putu i potencijalnog kašnjenja na check in. Ovaj jednostavni, ali veoma značajni sistem je novina kojom se odskora i naša zemlja može podičiti.

Park and fly je sistem koji je omogućio da parkirate svoj automobil kada napuštate našu zemlju, a da pritom budete savršeno sigurni da niko neće oskrnaviti vaše poverenje, a ukoliko rezervišete parking na 5 ili više dana – sačekaće vas potpuno čisto vozilo po povratku.

Zapravo, vi se upšte ne morate ni pojaviti na samom parkingu. Ekipe obično dolaze do aerodroma, preuzimaju automobil, a potom ga vraćaju na isto to mesto, ukoliko ste više za tu opciju. Potom se na miru možete posvetiti planiranju nove, najbolje vikend destinacije u Srbiji.

Etno selo Tiganjica – idilični odmor za porodice

Malo selo Tiganjica nalazi se na samom ulasku u selo Stajićevo, na putu ka Zrenjaninu i od Beograda je udaljeno samo petesetak minuta vožnje kolima.

Etno selo Tiganjica se poslednjih godina probilo na listu najbolje vikend destinacije u Srbiji zbog veoma ljubaznih domaćina, izvrsne, domaće hrane i posve bajkovitog uređenja kojima dominiraju otvorene bašte prepune različitog cveća, prostrano dečije igračište, mini farma sa ponijima koje deca mogu i da jašu i drvoredi različitog voća ili čokoti vinove loze.

Mini izlet do dvorca i rezervata prirode

Ukoliko vam samo jedan dan u ovom ravničarskom raju nije dovoljan, imate i mogućnost odsedanja u nekom od apartmana sa salaša. Ukoliko to bude opcija za vaš vikend odmor u Srbiji – posvetiti vreme i obilasku obližnjeg rezervata prirode Carska Bara, ako i velelepnog dvorca na kaštelu Ečka.

Etno selo Tiganjica je odlično mesto za porodice i ukoliko želite da uživate u tihim zvucima tamburice i izvrsnim ukusima ravnice, dok vaši klinci trčkaraju po velikim, uređenim travnjacima u susret ponijima koji pasu.

Krupajsko vrelo i Grza – prirodno blago istočne Srbije

Prirodne retkosti koje krase homoljski kraj su po mnogima i najlepši prirodni krajolici koji krase našu zemlju. Osim što ćete na mestima ko što su vrelo reke Krupe, ili na vodopadima reke Grze odmoriti i dušu i telo – napravićete i jedinstvene fotografije koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Krupajsko vrelo se nalazi u istočnoj Srbiji, u zapadnom podnožju planine Beljanice, sa desne strane Krupajske reke, između sela Milanovac i Krupaja, na oko 35 kilometara od Žagubice.

Lekovite vode termalnog izvora, koje se mešaju sa hladnom izvorskom vodom Krupajskog vrela, upotpunjuju sliku ovog bajkovitog predela. Krupajsko vrelo na površini stvara jezero koje se u slapovima sliva preko kraških useka i čini vodopad ušuškan u carstvo šuma i čistog, planinskog vazduha.

Srebrno jezero – pionir vikend odmora u Srbiji

Jezero je savršen izbor, kako za mlade, tako i za ljude sa porodicom ili one koji gaze treće doba. Srebrno jezero nalazi se na 2km od Velikog Gradišta. Plaža na ovom jezeru uređena je sa ležljkama i suncobranima, za potpuni doživljaj kao da ste na letovanju.

Srebrni jezero je u celoj svojoj dužini opskrbljeno hotelskim kompleksima koji zaista predstavljaju mali svet zabave i uživanja sa svojim akva parkovima, klubovima za tenis, mini golf, biciklističke staze i igrališta za najmlađe.

Izlet do Golupca i “kapije Dunava”

Ukoliko se odlučite da provedete vikend u Braničevskom okrugu, nedaleko od jezera, na oko 30 minuta kolima, nalazi se Golubački grad i njegovo, u kamen uklesano utvrđenje koje stoji kao kapija na ulazu u Đerdapsku klisuru. Za još bolji doživljaj, postoji i organizovano krstarenje Dunavom brodićem.

Bilo da kao destinaciju za odmor za vas i prijatelje birate jezero, salaš ili planinu – obratite pažnju na to da li u sklopu komleksa nude sve programe koji će začiniti vikend odmor. Želimo vam srećan put i još mnogo vikend destinacija u Srbiji.