Kako izabrati ugaonu garnituru za malu dnevnu sobu?

Ugaona garnitura

Nameštaj se ne bira svakog dana i mi vas razumemo u vašoj nesigurnosti jer želite da stvorite idealnu atmosferu u domu, a posebno u dnevnoj sobi koja se smatra centralnim mestom u domu.

U okviru dnevne sobe će se okupljati vama dragi ljudi tako da sam prostor treba da bude praktičan i funkcionalan, stoga se nameće logično pitanje – kako izabrati ugaonu garnituru za malu dnevnu sobu?

Mi imamo odgovor!

Nacrtajte idealan raspored dnevne sobe

Kada realizujemo ideje u našoj glavi mi nismo u potpunosti sigurni koliko su one praktične. Predlažemo vam da izdvojite malo vremena kako bi stavili na papir ideje koje imate a koje se tiču samog rasporeda u okviru dnevne sobe.

Raspored će biti od ključnog značaja kada budete obilazili salone nameštaja u želji da pronađete idealnu ugaonu garnituru za malu dnevnu sobu. Nećete gubiti vreme na različite modele koji vas privlače svojim dezenom i eleganciom, imaćete nekoliko skica i na kraju kupovine biti sigurni u svoju odluku.

Udobnost ugaone garniture je na prvom mestu

Časopisi su nam nametnuli novu modu a to su glomazne ugaone garniture koje se uklapaju uz velike dnevne sobe kakve gledamo na filmovima. Praktična porodična dnevna soba traži praktičan nameštaj, zato nemojte uzdisati za isloženim modelima i naslovnicama časopisa- imajte na umu da je udobnos nameštaja na prvom mestu.

To što su određeni modeli glomazni ne mora da znači da su kvalitetni, dok sa druge strane u manju ugaonu garnituru može biti uloženo više materijala, samim tim su detalji finije izrade i vi ćete uživati u udobnosti. Isprobajte u okviru salona različite modele i imajte na umu pethodno navedene prednosti!

Razmislite o ugaonoj garnituri koja ima prostor za skladištenje

Svi znamo kako to ide, otarasimo se naizgled bespotrebnih sitnica koje smo godinama čuvali i unesemo novi nameštaj u dom ali nam nakon nekog vremena iznova nedostaje prostor za skladištenje. U okviru male dnevne sobe police za skladištenje mogu dodatno smanjiti prostor i učiniti ga neskladnim i neurednim.

Razmislite o ugaonoj garnituri koja ispod sebe ima prostor za skladištenje, bilo da u njemu držite posteljinu za goste i jastuke ili uspomene- biće vam od koristi.

Preporuka dizajnera su ugaone garniture koje nemaju glomazne ivice

Kako bi vam garnitura bila udobna a opet ne zauzimala veliki prostor, dizajneri predlažu jednostavne modele koji odišu eleganciom. Možda ste do sada smatrali elegantnim velike naslone koji ugaonu garnituru čine sofisticiranom ali dizajneri tvrde da jednak efekat u malom prostoru daju jednostavne linije ugaone garniture.

Sofisticiran izgled unutar dnevne sobe možete podstaći uz različite saksijske biljke i slike na zidu, ali i ogledala koje daju vizuelni efekat prostranije dnevne sobe.

Zaslužili ste najbolje!