Pet saveta za šoping u Beogradu

Devojka koja nosi kese iz šopinga

Beograd je sjajna lokacija za sve ljubitelje šopinga, s obzirom na to da se u našoj prestonici nalazi veliki broj mesta na kojima se može uživati u kupovini najkvalitetnijih i najpopularnijih domaćih i stranih brendova. 

Ipak, kako bi vam kupovina u Beogradu bila zaista uspešna potrebno je da budete dobro organizovani i da se uputite na lokacije na kojima ćete pronaći tačno ono što vam je potrebno. Ukoliko niste sigurni kako to da izvedete, pred vama je tekst u kome nudimo pet saveta na ovu temu. 

Otkrijte kako da kupujete u Beogradu!

#1 Kupovina u šoping centrima – sve što je potrebno na jednom mestu 

Mnoge stvari su u životu nadoknadive, ali vreme nije jedna od njih, te ako želite da uštedite vreme najbolje je da se uputite u šoping centar gde se sve radnje nalaze na jednom mesto. Bilo da vas zanima H&M, Max&Co, Kezo ili Pinko Beograd je sve ove, i mnoge druge brendove smestio u popularne tržne centre. 

Popularni šoping centri se u Beogradu nalaze na različitim lokacijama tako da budu pristupačni ljudima iz različitih krajeva grada. Tako se Rajićeva šoping centar nalazi u Knez Mihajlovoj i dostupan je svim turisitma, ali i stanovnicima grada koji uživaju u šetnji kroz glavnu gradsku ulicu. 

Dalje, Ušće i Delta City su tržni centri koji se nalaze na novobeogradskoj strani, Stadion je smešten na Voždovcu, Big na Paliluli nadomak Karaburme, Ada Mall se nalazi na Adi Ciganliji, a Capitol Park koji se sada zove Big Rakovica, nalazi se na ovoj opštini. 

Dakle, gotovo sve gradske lokacije su dobro pokrivene i samim tim  raznovrsan šoping je dostupan stanovnicima svakog dela grada. Tako svako može kupiti ono što mu je neopohdno za život i to na vrlo pristupačnoj lokaciji. 

#2 Proverite gde sve postoje radnje brenda koji vam je potreban

Dnez Mihajlova ulica u beogradu

Ukoliko tačno znate šta želite da kupite, tj koju radnju želite da posetite, ne treba da odete u najbliži šoping centar pre nego što proverite da li u njemu ima radnja koja vam je potrebna. S obzirom na to da postoji veliki broj šoping centara u Beogradu, nemaju svi iste radnje, te ako namenski odlazite u kupovinu vrlo je važno da se uputite na lokaciju koja će imati da vam ponudi tačno ono što želite. 

Prilikom proveravanja toga da li postoji željena radnja, možete obratiti pažnju i na spisak svih ostalih radnji koje postoje u objektu koji planirate da posećujete. Na ovaj način ćete steći utisak o tome koji tip radnji postoji u tom šoping centru, i da li postoji adekvatna zamena za brend koji vi tražite. 

Proverite i lokacije van tržnih centara 

Iako je većina brendova svoje mesto našla pod okriljem tržnih centara, postoje i oni koji su svoje prodajne objekte ostavili na određenim gradskim lokacijama. Popularnim “guglanjem” možete doći do svih potrebnih adresa i uputiti se na tačnu lokaciju, te izbeći da uzaludno tražite radnju koju želite da posetite. 

#3 Sajtovi za internet kupovinu su sjajni za informisanje 

Ukoliko niste ljubitelj internet kupovine i više volite da isprobavate stvari u radnjama, verovatno ne posećujete često sajtove namenjene poručivanju. Ipak, ovu naviku biste mogli da promenite. 

Zašto? 

Zato što online prodavnice različitih brendova mogu biti odličan način da se informišete o cenama i ponudi koja vas očekuje kada odete u prodajni objekat. Dakle, ovakvi sajtovi mogu biti zlata vredni jer predstavljaju veliki izvor informacija. 

Takođe, još jedna od korisnih stvari koje možete saznati putem sajtova za internet kupovinu jeste u kojim radnjama postoji proizvod koji vi gledate. 

Primera radi, ako ste odabrali papuče, klikom na njih možete proveriti adrese prodajnih objekata u kojima taj model postoji u ponudi, i tako ćete sprečiti da dođete u radnju koja ih više nema na stanju. 

#4 Kupovina u outletima – sniženja na svakom koraku 

Outleti su radnje u kojima se prodaju modeli mnogobrojnih brendova, u Beogradu pretežno sportskih, i to iz sezona koje su za nama. Garderoba i obuća iz prethodnih sezona često je znatno jeftinija od one koja se može naći u originalnim radnjama. Takođe, nekada se u outletu mogu pronaći i znatno noviji modeli. 

Outleti su ponekada skoncetrisani samo na jedan brend, ali uglavnom posluju tako što u svom prodajnom objektu objedinjuju više popularnih brendova i prodaju njihove proizvode. Kao što smo već rekli, u Beogradu prednjače outleti sportske odeće, obuće i opreme. 

#5 Izbegavajte šoping vikendom 

Ukoliko želite da kupujete kada nema puno ljudi, subota i nedelja su zasigurno pogrešni dani za to. S tim u vezi, ako imate vremena najbolje bi bilo da kupujete tokom radnih dana, a da vikend ostavite za neke druge aktivnosti, poput druženja u prirodi. 

Nije pravilo za svaki vikend, ali subotom i nedeljom je u tržnim centrima, kao i na gradskim šetalištima veća gužva nego ostalim danima pa će samim tim to uticati i na šoping. 

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći i da ćete uspešno kupovati u Beogradu, i uz to uživati u ovoj avanturi.