Tri ideje za letovanje za najluđi provod sa prijateljima

Kruzer plovi morem

Letnji period je rezervisan za odmor i druženje sa prijateljima, pa nema razloga da već sad ne isplanirate svoju letnju avanturu za naredne mesece. Lepe plaže su uvek moguća opcija, ali ako želite nešto novo, drugačije i aktivnije, onda su klasična letovališta verovatno izvan vaših interesovanja. U nastavku teksta nudimo tri ideje za nezaboravan letnji provod, pa bilo da tragate za morem ili prirodom, verujemo da će vas dole navedeni predlozi zainteresovati 

#1 Krstarenje – najbolji provod za hedoniste

Volite sunce i more, ali želite nešto novo i drugačije, bez gužve na plažama i klasičnih turističkih sadržaja u letovalištima? Krstarenje je pravi izbor za vas. Ovaj tip putovanja odgovara na preferencije svih putnika, a prvenstveno na one hedonističke sklonosti koje bogat ugođaj i avanturističke obilaske najlepših svetskih luka stavljaju na prvo mesto. 

Krstarenje Evropom je posebno popularno zbog pristupačnih cena i fenomenalnih obilazaka koje krstarenje uključuje, pa se uvek možete prepustiti čarima prelepog Mediterana koji obiluje najlepšim obalama, autentičnim destinacijama i najtoplijim morem. 

Pravi avanturisti i oni koji su već iskusili evropske morske puteve, mogu da se upute ka dalekim i egzotičnim destinacijama, te istraživanju ostrva koja su proslavili najveći filmski junaci koje volimo. 

Zašto se krstarenje izdvaja kao najpotpuniji vid letovanja?

Krstarenje je jedan od omiljenih vidova putovanja mnogih putnika, jer je uvek sadržajno, zanimljivo i naklonjeno raznim vrstama putnika. Ovakvi aranžmani kombinuju program za odmaranje i uživanje, sa istraživačkim rutama koje su na raspolaganju pri svakom pristajanju u luke. 

Na taj način možete uživati na palubi uz koktele i pogled na pučinu, a dane rezervisane za pristajanje u luke iskoristiti za razgledanje, istraživanje i otkrivanje novih stvari na najlepšim priobalnim destinacijama

#2 Planinarenje – iskusite planinu leti

Ljubitelji visina i bujne flore i faune ovog leta će izabrati neku od najlepših srpskih ili svetskih planina. Priroda pruža najbolji odmor, a dobro društvo je tu da ovako provedeno vreme bude i nezaboravno, pa ne isključujte planinu kao opciju za najluđe letovanje.

Većina planina ima bogatu turističku ponudu tokom cele godine, a u prilog planinskom letovanju ide i činjenica da na planinama nije gužva tokom juna, jula i avgusta, pa sve njene lepote možete da iskusite u najvećoj meri. Mnogi tvde da su planine lepše i zanimljviije leti, a na vama je da ovog leta otkrijete sve njihove boje koje zimi ostaju pod snegom. 

Šta raditi leti na planini?

Planinska priroda pruža sjajne mogućnosti za aktivan i uzbudljiv odmor, pa se uvek možete odlučiti na aktivnosti poput orijentiringa, jahanja, raftinga, paraglajdinga i sličnih avantura. Ovo važi za urbanije planine koje odgovaraju na sve potrebe turista i leti i zimi, pa nema sumnje da će ovakav odmor ispuniti sva vaša očekivanja. 

Planine su često okružene rekama i jezerima, pa kupanje i sunčanje nikako nisu isključeni ukoliko se odlučite za planinu. Prednost planinskog letovanja je i u tome što su neverovatno visoke letnje temperature na planini podnošljivije, pa će vam jutarnje i večernje šetnje izuzetno prijati. 

#3 Rafting – letovanje za ljubitelje adrenalina

Oni koji žele aktivan odmor, mogu da se prepuste brzini neke od prelepih reka u zemlji i regionu, jer su opcije za rafting zaista mnogobrojne. Rafting obično uključuje i višednevno kampovanje, tradicionalnu kuhinju mesta u kome boravite i večernju zabavu uz logorsku vatru i gitare. 

Rafting letovanje će vam pružiti sjajne trenutke na reci, a naročito na jakim planinskim brzacima koji zahtevaju aktivno veslanje i borbu sa rečnom strujom. Brojne su prirodne atrakcije na ovakvim mestima, pa nema sumnje da ćete uživati u pogledu na raskošne vodopade, bujne šume i oštre stene. 

Navedeni predlozi za putovanja ispunjavaju preferencije različitih tipova putnika, ali jedno im je zajedničko – dobar provod u sjajnom okruženju je zagarantovan. Priuštite ovog leta sebi drugačiji tip odmora, a klasične aranžmane koje ste već toliko puta iskusili, ostavite za neku drugu priliku.