Želite da se ohladite, okrepite i utolite žeđ – Evo 5 napitaka idealnih za letnje dane

Ispijanje kafe

Tokom leta može postati zaista vruće, ali to vas neće sprečiti da imate letnje avanture, ispijate moderna pića i jedete inovativna jela. Piknik, kupanje u moru i sunčanje na plaži mogu prouzrokovati znoj na čelu i dehidriranost. Podstaćiće vas da utolite žedj i pronađete svoj idealni letnji napitak. Nešto što će vas ohladiti, sa odvažnim i osvežavajućim ukusom. To mogu biti kokteli od votke, tekile i voća, ili pak nešto zdraviji, bezalkoholni napitci.

Evo, pružamo vam listu jednostavnih i nezaboravnih letnjih pića koji će vas okrepiti:

Osvežite se uz pomoć kokosove vode

Ne postoji osoba koja tokom letnjih avantura nije čeznula za koktelima. Dodatak kokosovog ruma u žestoka pića apsolutni je hit. Ako pak niste ljubitelji alkohola – ne propustite osvežavajući ukus kokosove vode. Umerena slatkoća pomešana sa đumbirom, limunom ili mentom omogućiče vam da se dobro rashladite i sprečite dehidriranost. Pored toga, obezbedićete da vaše telo dobije dovoljnu količinu vitamina, elektolita, magnezijuma i slično, pa zdravstveni benefiti neće izostati.

Okrepite se hladnim napitkom pripremljenim uz pomoć kapsule za espresso kafu

Ukoliko ste ljubitelji espresso kafe, sigurno vam neće smetati da probate nove mešavine. Kapsule za espresso kafu tokom leta omogućiće vam pravo okrepljenje. Kafa je sveža, kremasta, srednje pečena, a dodatak bibera, arome žitarica, citrusa, karamele i drugih nežnih tonova apsolutno će vas zadiviti. Iako kapsule za espresso kafu jesu namenjene uglavnom za tople napitke, postoji i nekoliko inovativnih proizvoda sa kojima dobijate gotovo čarobni hladno piće. U spremljeni hladni napitak možete dodati led i pojačati zadovoljstvo.

Kapsule za espresso kafu preporučuju se za ljubitelje pikantnih napitaka i gurmanluka, jer one mogu biti ključna stvar svake velike zabave, tradicionalnih okupljanja, toplih letnjih noći i pauze između plivanja tokom vrućih letnjih dana.

Da vaši letnji dani budu ispunjeni zdravljem popijte sok od lubenice

Sigurno ste primetili pokraj plaža da postoje osobe koje nude ceđene sokove od voća. Lubenica je uvek među njima. A to nije slučajno! Ova carica leta prepuna je aminokiselina i ima uticaj na organizam tako da ga u velikoj meri može oporaviti. Ako ste dehidrirani, malaksali nakon plivanja ili dugotrajne šetnje po jakom suncu – onda je sok od lubenice idealni napitak za vas. Osim toga, lubenica ima i jednu važnu sposobnost kada je u pitanju leto, a to je da pruža zaštitu od štetnih UV zračenja. Praktičnu i zdravu, preradite je u blenderu i dodajte nežne tonove bosioka, limuna, mente ili đumbira.

Očistite organizam sa limunadom, jagodom, đumbirom i nanom

Tokom leta ne treba podcenjivati blagodati limuna i jagode, đumbira i nane. I upravo od svih ovih sastojaka može se napraviti čudesan napitak. Ukus vas neće ostaviti ravnodušnima, a dobićete mnoge zdravstvene blagodati.

Jagode će vam održati sitost, menta ublažiti probavi, đumbir osvežiti, a limun okrepiti. Pored svega toga, udruženi – sprečiće mnoge bolesti, očistiti organizam od patogena i dodati na ukusu. Tokom istorije ove biljke koristile su se za opuštanje mišića i gastrointestinalnih bolesti, pa vam umor nakon putovanja ili loša probava usled promene klime i vode – više neće predstavljati problem.