4 načina kako da obiđeš zemlje sveta na povoljan način

Devojka na moru

#1 Nađite pravu turističku agenciju

Putovanja su skupa ukoliko želite da putujete uz skpe avionske karte, ili da odsedate u hotelima. Ukoliko preuzmete organizaciju u svoje ruke ili potražite agenciju sa povoljnijim aranžmanima, putovanja će vam ispasti znatno jeftinija.

Postoje turističke agencije koje nude povoljne aranžmane, ukoliko ponudu uhvatite na vreme. Takođe, agencije kojima su fokus mladi su znatno povoljnije, jer su svesni da mladi nemaju veliku platnu moć. Jedna od takvih je Disko Drugar putovanja turistička agencija iz Beograda, koja ima odlične ponude za daleke destinacije, ali i za različita ostva na grčkim morima.

Agencije za mlade nude aranžman pakete koji su puni sadržaja, zabave i opuštanja. Ovakve agencije će vas odvesti na fenomenalne destinacije, mnogo povoljnije od agencija sa klasičnom turističkom ponudom.

#2 Letujte u kampu

Smeštaj je jedna od najskupljih stvari kada je letovanje u pitanju. Oslobodite svoj um, testirajte svoje granice i izađite iz komfor zone. Kampovi su pravi izvor zabave i dobrog druženja.

Oprema za kampovanje

Nosite sa sobom sredstva za higijenu i obavezno zaštitu od komaraca. Kada to imate, nebitno je da li spavate na dušeku ili u vreći za spavanje. U kampu ćete upoznati veliki broj ljudi, a dobro druženje je zagarantovano.

Ne postoji ništa lepše od zajedničkog pevanja uz gitaru i logorsku vatru, nakon celodnevnog sunčanja i uživanja u vodenim sportovima.

Takođe, postoje i volonterski kampovi, u kojima imate obezbeđen smeštaj i hranu, a pomažate određenoj aktivnosti. Na primer, na Lefkadi postoje Careta kornjače koje su proglašene za endmesku vrstu i koju, pored zakona, štiti i organizacija. Tako možete uživati na moru, druženju sa životinjama, a za to ne morate izdvojiti mnogo novca.

#3 Work and travel

Work and travel je odličan program za studente, uz pomoć kog oni mogu da otputuju u SAD, ali i da zarade novac. Studenti se prijavljuju na ovaj program, biraju u koji deo Severne Amerike žele da putuju, i nalaze posao preko agencije.

Tokom čitavog leta, tačnije, od maja do oktobra, vi se nalazite u Americi, koju biste turistički veoma teško mogli da posetite. Potrebno je da budete snalažljivi i tamo nađete povoljan smeštaj, jer je to jedna od najskupljih stavki.

Čitavo leto možete da provedete na prelepim peščanim plažama, uz neverovatne zalaske Sunca. Ukoliko se opredelite da želite i da odmarate, budite spremni na to da nećete vratiti skoro nikakav novac nazad u Srbiju, već da ćete ono što zaradite potrošiti na svakodnevni život. Ukoliko, ipak, idete tamo da zaradite, zaboravite na plaže i odmaranje, već se fokusirajte na dva posla.

#4 Smislite način da vam prevoz bude povoljan

Ukoliko putujete u neku od obližnjih država, voz je najjeftinija opcija. Izgubićete više sati u vožnji, ali sačuvaćete veliku količinu novca. Ipak, ukoliko dovoljno pažljivo pratite sajtove, možete naći veoma povoljne avio karte, koje nude low cost kompanije.

Devojka i momak naslonjeni na autommobilu

U mnoge zemlje Evrope možete putovati avionom veoma povoljno, samo je važno da se informišete kada i gde treba da tražite. Low cost kompanije često imaju velike akcije za avionske karte, pa pažljivo pratite njihove sajtove i društvene mreže.

Možete putovati i u sopstvenoj režiji i podeliti trošak za gorivo sa svojim prijateljima. Odlično je ukoliko vas nekoliko ima vozačku dozvolu, pa možete da se menjate u vožnji i odmarate naizmenično. Tako ćete uštedeti veću količinu novca, a nećete biti umorni.