Kako da u muški prtljag za letovanje bude što manji?

Odlazak na letovanje podrazumeva pakovanje garderobe koju čine delovi raznih odevnih komada tako da bi se uklopili i u dnevnu i u večernju varijantu. Treba poneti nešto i za plažu, ali i za izlazak u grad. 

To je nekoliko kombinacija koje možete ostaviti kod kuće ako samo odaberete muške bermude sa džepovima jer su pravi hit ove sezone.

Pakovanje nikada nije bilo lakše, uklapanje garderobe još jednostavnije, a uživanje u tropskim temperaturama zagarantovano jer prijatna garderoba osigurava prijatan boravak na suncu.

Malo zanimljivih istorijskih činjenica o bermudama

Bermude su muški ili ženski šorcevi koji su naziv dobili po Bermudskim ostrvima gde su naročito popularni.

Prvi zapisi o njima datiraju od 1914. godine kada je vlasnik prodavnice čaja na Bermudskim ostrvima skratio uniforme svojih zaposlenih da bi se osećali prijatnije na tropskoj klimi.

1920. i 1930. bermude postaju popularan deo sportske odeće koji se sve češće nosi i kao svakodnevna odevna kombinacija, naročito od 70’tih.

Mnoga preduzeća u SAD, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu i danas dozvoljavaju zaposlenima da nose ovakav kroj u toplijim sezonama. Bermude su zvaničan deo uniforme Britanske kraljevske mornarice i Kraljevske kanadske mornarice.

Već vekovima se nose u različitim prilikama, dužine se menjaju, popularne boje i dezeni, ali njihova primarna uloga je i dalje savršena – obezbeđuju rashlađivanje uz elegantan kroj koji se može iskoristiti u različitim situacijama.

Muške bermude sa džepovima – idealan spas od letnjih vrućina

Ove sezone su izuzetno popularne muške bermude sa džepovima koje su još jedan dokaz kako poslednjih godina se sve češće briše granica između stilova, a kežual preuzima dominaciju u svim sferama.

Za razliku od šortseva, bermude su nešto duža verzija koja je ili tik iznad kolena ili ispod njih. Model sa džepovima je i praktičan i lep.

U džepove možete staviti sve neophodno što nosite sa sobom dok ste na letovanju. Mesta ima za telefon, novčanik, naočare za sunce… Ne morate da nosite torbicu, sve je uz vas i  raspoređeno na više mesta.

Muške bermude sa džepovima pored klasičnih otvora imaju džepove na nogavicama i to sa jedne ili obe strane što je svakako korisno u mnogim situacijama, a izgleda i jako lepo.

Jedne kratke pantalone menjaju nekoliko različitih odevnih komada

Da bi nosili što manje stvari na letovanje predlažemo vam da spakujete dvoje kratke muške bermude sa džepovima i tako zamenite i trenerke i farmerice.

Duge pantalone nikako nisu prijatne tokom letnjih vrućina pa će se bermude rado nositi u svim prilikama.

Važno je istaći da su one sada i popularne pa su idealne za izlazak, večernju šetnju na plaži, večeru sa prijateljima. Slažu se i uz patike iz muške sandale i uz mokasine, papuče i svu drugu obuću.

Odaberite i neutralne tonove pa će se doni delovi savršeno uklapati sa jednobojnim i šarenim majicama, košuljama… Prtljag će vam biti manji, a mogućnosti za kombinovanje veće.

Na putovanje poneste udobnu garderobu od prirodnih materijala. Birajte komade koji se lako kombinuju i koji su moderni. Sigurno je da ćete imati manje poteškoća oko pakovanja, ali i manje problema oko odabira garderobe za pojedine prilike. Uživajte u svom odmoru.

Muške bermude sa džepovima – saveti za nošenje

Kada birate muške bermude sa džepovima, obratite pažnju na nekoliko stvari koje će vam pomoći da izgledate bolje i osećate se udobnije.

  • Prvo, birajte pravu veličinu koja vam dobro stoji i ne steže vas ni previše ni premalo.
  • Drugo, birajte kvalitetan materijal koji je prozračan, lagan i otporan na gužvanje.
  • Treće, birajte boju koja vam se dopada i koja se slaže sa ostalim delovima vaše garderobe.
  • Četvrto, birajte stil koji odgovara vašoj ličnosti i prilici u kojoj nosite bermude. Možete ih nositi uz majice kratkih rukava, polo majice ili košulje kratkih rukava.
  • Peto, birajte adekvatnu obuću koja će upotpuniti vaš izgled. Možete nositi patike, sandale, mokasine ili espadrile.
  • Šesto, dodajte neki detalj koji će dati pečat vašem stilu, kao što su kaiš, šešir, sat ili narukvica.
  • Sedmo, budite samouvereni i ponosni na svoj izbor. Muške bermude sa džepovima su odličan komad odeće koji će vam pružiti komfor i stil tokom letnjih dana.