Tipovi izlazaka u Beogradu – u čemu sve možete uživati

Ljudi koji nazdravljaju pivom

Beograd je oduvek važio za mesto koje garantuje vrhunski noćni provod. Svake godine, pored lokalnih klabera, sve veći broj turista iz raznih krajeva sveta obožava da posećuje razne beogradske klubove, splavove i restorane gde vole da uživaju u odličnom provodu, uz odličnu muziku, dobro društvo i puno kvalitetnog alkohola. 

Pristupačne cene, DJ-evi i bendovi koji sviraju najrazličitije žanrove, samo su neki od razloga zbog čega su noćni izlasci postali jedan od prepoznatljivih simbola Beograda i nešto što svakako vredi iskusiti u nekom periodu života. Kada su splavovi puni, Beograd noću posebno sija. Žurke traju do ranih jutarnjih sati i ceo grad dobija neku posebnu čar.  

Međutim, s obzirom na pandemiju koronavirusa i na sve propisane mere predostrožnosti, trenutna situacija je takva da su klubovi i restorani morali, priveremno da zatvore svoja vrata za noćni provod kako bi se sačuvala bezbednost i prebodrila pandemija na najbolji način.

Ukoliko ste se pitali kakvi su tipovi izlazaka u kojima možete uživati u Beogradu, evo šta je sve trenutno dostupno, a šta je ono što nas čeka kada pandemija prođe i sve se ponovo vrati u normalu, kao nekada. 

#1 Matine žurke na otvorenom – popularne dnevne žurke  

U skladu sa situacijom sa kojom se suočava, ne samo Beograd već i ceo svet, jedina opcija za izlazak su postale matine žurke na otvorenom. Najčešće se organizuju na beogradskim splavovima na Savi i Dunavu u letnjem periodu, i gotovo se ni po čemu ne razlikuju od onih noćnih, osim toga što je dan i što su svi, naizgled, odmorniji i imaju više energije za provod. 

Popularni beogradski DJ-evi su odgovorni za pravljenje vrhunske atmosfere na žurkama koje su osmišljene tako da se ljudi, uz poštovanje svih propisanih mera predostrožnosti, dobro zabave, opuste, i bar na nekoliko sati, potpuno zaborave na sve probleme prouzrokovane pandemijom koronavirusom.

Ovakav tip žurki je idealan za gotovo svakog ko voli da uživa u odličnoj muzici i đuskanju pod otvorenim nebom, a posebno je omiljen kod onih koji moraju rano da ustanu sledećeg dana, s obzirom da uglavnom traju do 23h. 

#2 Svirke u baštama kafića i restorana – idealane za uživanje

Još jedan vid provoda u kom mnogi uživaju, naročito tokom aktuelne pandemije, jesu žive svirke u baštama mnogih kafića i restorana širom Beograda. Ukoliko volite da provodite slobodno vreme sa društvom, uz dobru muziku i vaše omiljeno piće, onda je ovakav tip izlaska prava stvar za vas.

Bez obzira na to koji žanr muzike volite da slušate, uvek možete pronaći mesto gde bend svira repertoar baš po vašem ukusu i uživati u omiljenim pesmama i odličnoj, opuštenoj atmosferi koja će biti sasvim dovoljna da vam napravi potpuni užitak. 

#3 Klupske žurke i svirke – standardno dobar provod

Različite bolje na dj setu 

Mnogi su navikli na lude i nezaboravne žurke i svirke, uz puno alkohola, po raznim beogradskim klubovima i splavovima koji traju do kasno u noć. Ovakav tip žurki je nešto po čemu je Beograd i te kako poznat u celom svetu i zbog čega je postao glavna destinacija velikom broju turista.

Bilo da je u pitanju pop, rok, tehno, house, folk, ili nešto sasvim drugačije, postoji mnogo klubova koji prave razne tematske žurke sa najrazličitijim muzičkim repertoarom. 

Ovakve žurke su, u normalnim okolnostima, izuzetno popularne i posećene. Iako su standardno dobar izbor za maksimalno uživanje u odličnoj atmosferi, one su “rezervisane” za period nakon pandemije, kada njihovo održavanje ponovo postane potpuno bezbedno za sve. 

Dobar provod isključivo zavisi od vašeg raspoloženja 

Čuvena izreka “Sreća dolazi iznutra” se može prevesti i na: “Dobar provod dolazi iznutra”, što podrazumeva da uspešna žurka zavisi isključivo od vašeg raspoloženja. Muzika i atmosfera u klubu mogu dosta da utiču na vaš celokupan utisak neke žurke, ali ono što je presudno jeste ono kako se vi osećate. 

Prava žurka počinje sa vama i vašim dobrim raspoloženjem, jer je bez toga sve drugo uzaludno. Zato, osmeh na lice i pravac na plesni podijum, kako biste sebi napravili fenomenalan provod za pamćenje!